Adakah Memilih Herba Untuk Kemurungan Opsyen Berkesan?

Adakah Memilih Herba Untuk Kemurungan Opsyen Berkesan?

Rawatan kemurungan betul akan menyediakan anda dengan bantuan seumur hidup. Hampir lebih 15% daripada penduduk dunia dipengaruhi setiap tahun ke atas penyakit mental ini sebenar dan angka itu semakin meningkat. Terdapat ubat-ubatan preskripsi yang tersedia untuk rawatan. Walau bagaimanapun, semua ubat-ubatan ini datang dengan kos kesan sampingan dan tidak semua adalah selamat dan berkesan, sekali gus memberi pilihan memilih herba untuk kemurungan siri kemenangan yang sebenar untuk wang mereka.

Pertama, anda perlu mendapatkan pengesahan sama ada anda benar-benar mengalami kemurungan. Tanda-tanda biasa kemurungan termasuk berpanjangan tempoh kesedihan dan kemurungan, kehilangan minat dalam hobi sebelumnya dan orang yang anda sering keluar dengan, cepat marah, perubahan drastik dalam berat badan, masalah tidur, keletihan yang berterusan dan sakit undefined dan gatal seluruh badan anda. Jika anda mendapati diri anda mengalami gejala-gejala ini, ia adalah masa untuk mempertimbangkan ubat-ubat herba yang lebih selamat, lebih berkesan dan lebih murah.

Pilihan berkesan Ketika Memilih Herba Untuk Kemurungan

Chamomile
Terdapat ubat herba dikenali sebagai Chamomile yang boleh dibancuh ke dalam teh. Ia berfungsi sebagai teh manis cahaya yang membolehkan anda tidur yang berkualiti. Chamomile juga berfungsi untuk mengangkat mood anda secara semulajadi dan meningkatkan metabolisme anda dan juga dikenali sebagai pengurangan demam. Meletakkan daun bunga Chamomile kering dalam cawan dan tuangkan air mendidih ke atas mereka dan biarkan mereka reneh selama sekurang-kurangnya 3 minit.

Dandelion
Salah satu rawatan yang lebih berkesan datang dalam bentuk Dandelion. Ia boleh digunakan dalam salad dan juga dibancuh untuk minum teh. Akarnya boleh digunakan sebagai ganti kepada kopi. Ia mengandungi semua vitamin B yang berkaitan yang menyokong kesihatan sistem dalaman anda. Terdapat tambahan yang sering menggunakan daun dan akar Dandelion untuk merawat pundi hempedu, masalah sendi, buah pinggang dan hati. Ia menyediakan banyak bantuan kemurungan diperlukan kerana sistem dalaman anda berfungsi lebih baik dan juga menyediakan memori yang lebih baik dan tumpuan mental, menstabilkan kadar gula dalam darah dan meningkatkan metabolisme anda secara keseluruhan.

Biji flaks
Biji rami mengandungi paras tinggi asid lemak omega 3 yang membantu dalam mengekalkan tahap optimum serotonin dalam otak anda. Serotonin adalah neurochemical penting yang bertanggungjawab untuk pengiktirafan tindak balas emosi dan penting untuk komunikasi saraf. Juga ini jenis asid lemak membantu merendahkan tahap tekanan anda dan anda akan dapat untuk menjadi lebih rasional dan tenang apabila terdedah kepada cabaran dan situasi harian. Anda harus cuba untuk memasukkan ke dalam diet harian anda dengan menuang sedikit ke dalam sarapan anda atau mengambil dalam bentuk kapsul atau air.

St Johns Wort
St Johns Wort telah lama dianggap sebagai satu ubat yang paling berkesan apabila pergi herba untuk kemurungan. Ia mengandungi sebuah hartanah ubatan anti-depresan semulajadi dan diambil sebagai tonik saraf. Tindakan lembut lagi berkesan membantu mewujudkan aktiviti sedatif dalam otak anda dan meremajakan sistem saraf anda. Oleh itu, herba ini sesuai juga digunakan dalam merawat kemurungan, kebimbangan, cepat marah dan am sistem kelesuan saraf. Apa lagi: Kajian Cochrane (dipercayai untuk penyelidikan perubatan berasaskan bukti) mendakwa bahawa ia mempunyai 5 kali kesan sampingan yang kurang berbanding trycyclic anti-depressants.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar