The pencahar Asli - Cara Penggunaan Aloe Vera Sebagai Remedy Sembelit

The pencahar Asli - Cara Penggunaan Aloe Vera Sebagai Remedy Sembelit

Sembelit boleh menjadi salah satu daripada perkara-perkara yang tidak menyenangkan untuk bercakap tentang. Jika anda mengalami masalah ini, anda tahu ia boleh menyakitkan dan mengecewakan. Walaupun terdapat beberapa bentuk rawatan, lidah buaya adalah satu kaedah semulajadi yang dipercayai menjadi sangat berfaedah. Mari kita lihat bagaimana anda boleh menggunakan lidah buaya sebagai ubat sembelit.

Apa Adakah Ia?
Sembelit adalah keadaan sistem penghadaman. Ia ditakrifkan sebagai membuang air besar kurang daripada 3 kali seminggu. Najis biasanya keras, kering dan bersaiz kecil, yang membuat ia sukar untuk mengusir. Sembelit berlaku di dalam kolon. Ini adalah di mana ia boleh sama ada menyerap terlalu banyak air daripada sisa yang melalui, atau pengecutan otot kolon mengecut bergerak sisa ke dalam rektum terlalu perlahan. Dalam mana-mana kes, menghapuskan usus boleh menjadi sangat menyakitkan.

Apa Aloe Vera Boleh Lakukan
Aloe merupakan tumbuhan astringen. Ia berfungsi dengan kontrak otot anda untuk membantu menghilangkan kotoran yang terkumpul di dalam kolon anda. Bahagian luar daun mengandungi susu getah yang yang diperbuat daripada glikosida anthraquinone. Komponen ini adalah apa yang meningkatkan pengecutan otot di usus anda. Anthraquinones boleh membantu mendorong buang air besar dengan merangsang kolon anda dan melembutkan najis anda.

Bagaimana saya Boleh Menggunakan Aloe Vera Untuk Remedy Sembelit?
Bagi keadaan ini, terdapat pelbagai kaedah di mana anda boleh menggabungkan penggunaan lidah buaya. Ia boleh diambil dalam bentuk jus, gel atau kapsul.

Juice - Campurkan 1/3 jus aloe vera dengan 2/3 pilihan anda jus. Dos yang disyorkan untuk kaedah ini adalah 1 liter setiap hari.
Gel - Ambil 2 sudu besar aloe gel dan campurkan dengan sebarang jus pilihan anda. Minum campuran ini sekali sehari
Kapsul - Dos yang disyorkan untuk kaedah ini ialah 2-4 kapsul diambil sekali sehari.
Ulangi proses selama 5 hari dan kemudian berehat selama 2 hari. Walaupun buaya adalah julap semulajadi, penggunaan jangka masa panjang boleh membawa kepada pergantungan atau mengurangkan badan anda daripada cecair dan elektrolit.

Pada satu masa atau yang lain, tekanan dan ketegangan sembelit telah berhenti kami dalam trek kami. Ia kini masa untuk mengubah jadual sekitar. Mula dengan menggunakan lidah buaya untuk melegakan gejala-gejala yang tidak selesa anda dan bersedia untuk menghentikan sembelit pada itu trek!

Tidak ada komentar:

Posting Komentar