Bagaimana untuk Survive Hangover - The Way Asli!

Bagaimana untuk Survive Hangover - The Way Asli!

Semua orang tahu perasaan. Anda bangun perasaan goyah dan tdk jelas kepala. Anda tahu anda tidak mempunyai bahawa minuman (atau tiga!) Lepas, tetapi anda mempunyai apa-apa masa yang baik ...

Jadi anda mencari dalam almari perubatan, kejururawatan kepala anda supaya ia tidak bergoyang-goyang terlalu banyak, tetapi tidak ada paracetamol atau Nurofen, atau aspirin, sebenarnya apa-apa yang akan membantu anda. Apa yang awak buat?

Well, pertama sekali, semasa anda berada di almari, periksa untuk melihat jika anda mempunyai sebarang tablet vitamin sekitar, jika demikian mengambil sedikit, dan secara khusus cuba untuk mencari beberapa Vitamin C. Alkohol serius boleh mengurangkan tahap Vitamin C anda dan mereka perlu membina kembali semula. Vitamin B & A mungkin akan memerlukan sedikit top-up juga jika ia adalah satu malam yang berat.

Seterusnya anda perlu untuk mendengar badan anda. Sebagai permulaan ia akan menjadi keinginan cecair. Dehidrasi melalui alkohol adalah punca utama sakit kepala mabuk. Letakkan cerek di atas. Walaupun anda sedang menunggu kita lihat di dalam peti sejuk untuk minuman bergas, sebaik-baiknya Cola kerana ia mempunyai sedikit kafein untuk memberikan anda rangsangan dan juga kandungan cecair, walaupun buih boleh membantu dengan loya.

Jika tiada Cola, kemudian mencari beberapa jus oren atau tomato tulen, ini adalah juga tinggi dalam Vitamin C dan boleh cepat mendapatkan metabolisme anda akan sekali lagi.

OK, cerek rebus. Dapatkan kopi yang kuat untuk kafein tambahan, dan pembakar roti melekat pada sedikit sesuatu dalam perut anda. Anda mungkin tidak lalu makan tetapi badan anda akan memerlukan sesuatu untuk menyerap toksin tambahan ditinggalkan di dalam badan. Adalah lebih baik untuk makan kering jika loya adalah pada tahap yang tinggi, dan anda tidak mahu mengganggu ia.

Satu lagi remedi cemerlang adalah pisang. Ini adalah kaya dengan kalium, dan setelah mengalami tahap rendah diri saya baru-baru ini saya boleh memberitahu anda bahawa anda akan merasa buruk sepanjang hari jika anda tidak mendapat tahap kalium anda. Ia perlu menambah nilai setiap hari anyway, tetapi jika anda telah dehidrasi dan ke tandas banyak, kalium akan telah bocor borong. Dapatkan pisang yang ke bawah anda.

Jika anda telah melakukan semua itu, dan berjaya mengekalkan ia di dalam perut anda cukup lama untuk melakukannya beberapa baik, anda akan dalam perjalanan anda untuk pemulihan. Jika anda bernasib baik untuk mempunyai hari cuti kerja, anda mungkin perlu untuk berbaring lagi.

Mungkin perkara yang paling santai akan mandi air panas bagus. Bersantailah dengan mata anda ditutup dan biarkan badan anda pulih. Jika bilik mandi anda mempunyai cahaya yang terang, mematikannya dan menyalakan lilin untuk memberi mata anda berehat. Simpan satu pain air di sebelah anda dan terus mengambil teguk untuk menggantikan semua yang kehilangan cecair, dan pada masa air telah sejuk anda harus betul kerana hujan dan bersedia untuk menghadapi dunia lagi!

Tidak ada komentar:

Posting Komentar