Amalan kuno untuk Buat Hidup Harmoni dalam Hidup abad ke-21

Amalan kuno untuk Buat Hidup Harmoni dalam Hidup abad ke-21

Yoga dan meditasi adalah amalan-amalan yang telah wujud selama beribu-ribu tahun. Mereka kini menjadi sebahagian daripada tradisi barat ketika datang untuk mengurangkan tekanan, dan merehatkan badan dan minda dan mewujudkan kehidupan yang harmoni dalam kehidupan abad ke-21 kami.

Sebenarnya meditasi adalah salah satu daripada lima prinsip Yoga, tetapi istilah Yoga cenderung untuk nampak pelik pose badan mencari dan tidak semestinya dikaitkan dengan menumpukan minda. Walau bagaimanapun, tuan dua amalan ini akan memberitahu anda mereka tidak dapat dipisahkan dan ia adalah masa untuk membawa mereka bersama-sama ke dalam kehidupan tekanan yang sarat dengan kami.

Secara berasingan kedua-dua disiplin menyediakan manfaat yang terbukti tetapi digabungkan mereka menawarkan penawar yang kuat kepada kewujudan moden kita sibuk dan tertekan. Tekanan adalah dianggap sebagai salah satu penyumbang utama kepada isu-isu kesihatan hari ini. Badan yang di bawah tekanan adalah lebih cenderung kepada penyakit kontrak, dan apa-apa amalan yang membantu kita menghadapi lebih baik dengan tekanan akan membantu mencegah dijangkiti penyakit yang boleh membawa kepada masalah yang lebih serius.

Memilih jalan yang termasuk kedua-dua yoga dan meditasi membangkitkan semangat dalaman penyembuhan anda dengan menyediakan keseimbangan kepada badan anda dan menumpukan fikiran anda.

Yoga Membantu Buat Baki dalam badan:

Yoga pertama mendapat bermula di India. Ia adalah satu disiplin yang memberi manfaat kepada badan, minda dan semangat. Yoga adalah amalan yang mempunyai sebagai matlamat peningkatan kesihatan keseluruhan dan kesejahteraan di semua kawasan, bukan sahaja fizikal. Walaupun ia membuat badan merasa baik, ia juga melibatkan kepekatan yang amat berguna untuk menenangkan fikiran dan senyapan roh.

Yoga melibatkan satu siri postur fizikal dengan nama-nama pelik yang berbunyi seperti pose kanak-kanak itu, yang menghulurkan kucing-lembu, dan klasik ke bawah menghadap anjing menimbulkan.

Ini adalah dianggap menimbulkan mudah, tetapi ada yang lebih canggih seperti separuh bulan menimbulkan, segitiga bergambar dengan lanjutan, dan satu anjing ke bawah yang berkaki menimbulkan. Yoga mungkin kelihatan menakutkan pada mulanya - terutama dengan nama-nama - tetapi ia menjadi lebih mudah lebih kerap anda mengamalkannya.

Tujuan yoga adalah untuk mewujudkan keseimbangan dalam badan. Setelah matlamat yang telah dicapai maka keseimbangan mengekalkan menjadi matlamat seterusnya. Manakala regangan adalah satu komponen penting dalam yoga, ia hanya satu aspeknya. Setiap menimbulkan yang dilakukan dalam yoga mengambil tempat agar kekuatan atau fleksibiliti untuk diperbaiki, atau dalam beberapa kes, kedua-duanya.

Meditasi Menggalakkan Tahap Greater Penyembuhan:

Meditasi adalah setanding dengan mengambil masa pengurangan tekanan keluar! Sama seperti senaman yoga, amalan purba ini berfungsi untuk merehatkan badan dan fikiran. Ia juga arwah fikiran positif, perasaan dan tenaga dan ia menggalakkan tahap yang lebih besar penyembuhan.

Meditasi datang dari Hindu Veda dan ia mengajar melihat diri dan belajar bagaimana untuk memberi tumpuan kepada apa yang ada di dalam dan pada masa yang sama menyekat persekitaran luaran anda. Tumpuan utama adalah apa yang berlaku di dalam diri sendiri. Apabila minda merayau kepada perkara-perkara lain, seseorang yang diajar untuk membawa tumpuan kembali kepada pernafasan seseorang, yang merupakan sebahagian besar daripada meditasi. Khususnya, pernafasan yang dilakukan untuk individu yang bertafakur adalah pernafasan dalam.

Masa yang optimum untuk bermeditasi adalah di atas yang semakin meningkat pada waktu pagi sebelum hiruk-pikuk hari bermula. Masa yang lain sesuai ialah waktu malam sebelum tidur kerana anda bersantai dari hari.

Menggabungkan Yoga dan Meditasi untuk Perfect Penawar:

Yoga dan meditasi yang harmoni antara satu sama lain dan boleh digabungkan untuk memberikan penawar yang sempurna untuk dunia sibuk dan pantas kami. Pose yoga boleh menyediakan latihan fleksibiliti untuk badan dan persediaan kita untuk menenangkan minda kita untuk meditasi.

Meditasi akan memberi tumpuan ke titik di mana minda sedar dan tidak sedar kita bertemu dan di mana kelonggaran yang optimum dan tekanan telah cair. Mana-mana pelan kesihatan yang lengkap harus merangkumi program pengurangan tekanan dan saya menyokong anda menganggap kedua-dua amalan-amalan kuno dalam program seperti itu untuk menggalakkan kesihatan jangka panjang anda.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar